Hullik a hajad?

Gyere el hozzánk, tudunk segíteni!

Jelentkezz az orvosi konzultációra és hajvizsgálatra,
Neked is tudunk segíteni!
Jelentkezz az orvosi konzultációra és hajvizsgálatra, Neked is tudunk segíteni!

Miért válaszd a hajbeültetést?

Tartós megoldás kopaszság ellen
Természetes hatás, fokozatos átváltozás
Több ezer elégedett páciens, akinek visszaadtuk haját

Mi történik a konzultáción?

A közel egyórás személyes konzultáció során egyik tapasztalt hajbeültető orvosunkkal fogsz találkozni, aki

Miután megállapítottuk, hogy hány hajszál beültetésére van szükséged, kapsz tőlünk egy árajánlatot és pár kedvező fizetési konstrukciót.

Ezt követően szabadon eldöntheted, hogy a segítségünkkel visszaszerzed-e fiatalkori megjelenésed.

(FONTOS: a konzultáció és orvosi vizsgálat ára 10.000 Ft (az online pedig 5.000 Ft). Amennyiben részt veszel nálunk hajbeültető műtéten, ezt az összeget jóváírjuk a hajbeültetésed árából.)

Vidéki vagy külföldön élő érdeklődőinknek fenntartjuk az ONLINE konzultációs lehetőséget. Választhatod ezt is.

A doktornő az előzetesen beküldött képek és az online videochaten látottak és megbeszéltek alapján, sokéves tapasztalatának köszönhetően ugyanolyan pontosan tudja felmérni a beültetendő hajszálak mennyiségét, mintha személyesen találkoztatok volna. További előny, hogy az otthonod biztonságos kényelméből konzultálhatsz egy hajbeültető specialista orvossal. A hajkamerás vizsgálatot ez esetben a műtét reggelén végezzük el.

Mikor látszik az eredmény?

A beültetett haj pár hónapon belül természetes ütemben kezd el növekedni. Mintha csak a leborotvált hajunk kezdene el kinőni.

Mennyibe kerül?

A beültetett hajmennyiségtől függ a műtét ára, mely 879.000 – 1.490.000 Ft közé esik. Részletfizetési lehetőséget is kínálunk.

Mennyire diszkrét?

A hajbeültetés természetes eredményt mutat. A későbbiekben nem látszik, hogy beavatkozás történt, hanem természetesen nő a hajunk. A műtét nyoma pár napig látszik, ha titokban szeretnéd tartani a beavatkozást, ez idő alatt pihenj otthon.

Mennyire tartós?

Az átültetett hajszálak 95-98%-a épül be az átültetés után. Ezek a hajszálak élethosszig megmaradnak és természetes ütemben növekednek. A hajbeültetés tartósságára és sikerére írásos garanciát vállalunk.

Az Art ‘N Hair Hajklinika

Az Art ‘N Hair Hajklinika Magyarország egyik legjobban felszerelt, legtapasztaltabb és legképzettebb orvosokat foglalkoztató, kizárólag hajesztétikára specializált klinikája.

Mivel a hajbeültetés sikerét a szakértelmen túl alapvetően meghatározza a megfelelő minőségű orvostechnológia, ezért kiemelt hangsúlyt fektetünk rá, hogy a legfejlettebb, nemzetközi szinten is elsőrangú eszközökkel dolgozzunk. Hiszen ezzel tudjuk páciensről-páciensre biztosítani a legmagasabb szintű és legesztétikusabb szolgáltatást nyújtani.

Pácienseink számára hajbeültetést, vitaminkomplexes hajmezoterápiát és mikropigmentációs kezelést kínálunk.

A férfi hajbeültetést az Art ‘N Hair budapesti központján végezzük: Budapest, Megyeri út 53, 1044

Légy te is egyike több EZER elégedett páciensünknek

Mennyibe kerül a hajbeültetés?

1 napos műtét

1500+ graft

949.000 Ft 

879.000 Ft

+ 350 Ft / graft

2 napos műtét

3000+ graft

1.579.000 Ft 

1.490.000 Ft

+ 350 Ft / graft

Jelentkezz hajfelmérő orvosi konzultációra!

Az ikonra kattintva eléred az online naptárunkat, csapj le a legjobb időpontra. Vagy ha úgy könnyebb, kérj visszahívást, az alábbi űrlap kitöltésével.
Válaszd ki, hogy SZEMÉLYES vagy ONLINE konzultációt szeretnél.

Gyakori kérdésekre őszinte válaszok

A fejtetőn lévő hajszálak hullását a DHT nevű hormon okozza. A DHT jelenléte nélkülözhetetlen a férfiassághoz, de sajnos van egy sötét oldala is: az arra érzékenyeknél megtámadja a hajhagymákat és a prosztatát. 

A különbség kopasz és dús hajú férfi közt általában nem a tesztoszteron vagy a DHT szintjükben keresendő, hanem abban, hogy mennyire érzékenyek a hajhagymáik a DHT-ra. 

A kopaszodó férfiak hajhagymái kevésbé bírják a DHT fojtogató jelenlétét.

Egy dologban minden férfi megegyezik: tarkótájon, a két fül közötti sávban még a legkopaszabb férfiaknak is marad egy holdsarlónyi haja. A tarkótáji hajszálakon nincs DHT receptor, tehát ezeket a hajszálakat nem érinti a genetikai kopaszodás. Ebben rejlik a hajbeültetés egész módszertana és a tartósság kulcsa is. Tarkótáji donorterületről hajhagymákat emelünk át fejtetőre. Mivel a tarkótáji hajhagymákon nincs DHT receptor, az átültetés után nem áll fenn a veszély, hogy ezek a szálak a hormon miatt kihullanának.

Ha a műtétet követő két hétben betartod az orvos utasításait, a hajbeültetés eredménye élethosszig tart. Mivel a tarkótáji hajhagymákon nincs DHT receptor, az átültetés után nem áll fenn a veszély, hogy ezek a szálak a hormon miatt kihullanak. A módszer annyira biztos, hogy mi, az Art ‘N Hairnél a munkánkra írásos garanciát is vállalunk!

Azt a személyes konzultáción tudjuk megmondani, hogy neked hány hajszálra van szükséged, de a referencia oldalon azért nagyjából láthatod, hogy hány hajszál mire elég. Egy napos műtét során maximum 4000 hajszálat ültetünk át, két nap alatt pedig 6-8000-et. A Ha a tarkótáji donorterület sűrű és a doktornővel úgy látjátok, hogy 8000-nél több hajszál szükséges a tökéletes eredményhez, akkor két ütemben, egy év eltéréssel tudjuk a 8000 szál feletti mennyiséget átültetni.

Nem, csak annyi hajszálat veszünk ki a donorterületről, amennyi nem tűnik fel. 

Klinikánkon mikropigmentációval is foglalkozunk, ez azért előnyös, mert ha más klinikán túlszedték a donorodat vagy még a régebbi FUT módszerrel volt hajbeültetésed, akkor a tarkótáji foltokat egy teljesen élethű “tetoválással” el tudjuk tüntetni. 

Ha több hajszálat szeretnél átültettetni, mint amennyit a donorod enged, mikropigmentációval tudunk egy kicsit csalni…nyugodtan túlszedhetjük a donorterületet, hiszen utána mikropigmentációval optikailag visszasűrítjük a hajat.

Ha nagyon kiterjedt a kopaszodás és túl vékony a tarkótáji hajas sáv, akkor sajnos nem tudjuk vállalni a műtétet. Ilyen esetben a mikropigmentáció lehet megoldás, amivel élethű borostás hatást érünk el a teljesen tar fejbőrön. 

Bármilyen fokozatú is a kopaszodásod, érdemes eljönnöd egy ingyenes hajállapotfelmérésre, kezeléseink tárházából a számodra legmegfelelőbbet válasszuk ki.

Nem. A hajbeültetés olyan, mint a szervátültetés. Még ha nagy nehezen találnánk is valakit, akinek hozzád hasonlóak a genetikai adottságai, több ezer hajhagymánál nem lehetne feltartóztatni a kilökődést. 

Idegen anyagot ugyanebből az okból nem használunk, plusz nem tudna növekedni, nem lenne természetes a hatás. Vannak kísérletek biorost szerű anyag beültetésére, de nem igazán hatékony a módszer. 

Az igazi áttörést a hajklónozás fogja meghozni, amikor pár száz hajhagymát több ezerre tudunk majd klónozni és így bőven lesz anyagunk a beültetésre. Egy londoni csapat 2028-ra ígéri a módszer bevezetését,  amint lehet, az Art ‘N Hair klinika is átveszi a technológiát. 

A hajbeültetés után kb. 8-12 hónappal körvonalazódik a végleges eredmény. Ez rossz hír a türelmetleneknek, de jó hír azoknak, akik nem szeretnének feltűnést kelteni a hajbeültetéssel. 

A férfiak jórésze diszkréten szereti kezelni a szépészeti beavatkozásokat. 

Hajbeültetés esetén erre minden lehetőség adott, hiszen a haj növekedése fokozatos, így az  ismerőseid és környezeted is fokozatosan szoknak hozzá új, megszépült külsődhöz.

A hajbeültetés plasztikai beavatkozásnak számít, Magyarországon csak diplomás orvos végezheti. Doktornőink rendelkeznek a megfelelő képesítéssel – és még fontosabb: a megfelelő tapasztalattal. A hajbeültetés egy precíziós munka, kizárólag megfelelő gyakorlattal lehet elsajátítani.

A mi doktornőink negyedik éve állnak helyt, figyelik a külföldi piacot, fejlődnek, szeretik a szakmájukat.

A műtéteket általában reggel kezdjük. Érdemes előző nap hajat mosni, a műtét napját pedig egy könnyű reggelivel kezdeni. 

Mikor beérsz a klinikára, a doktornő és két asszisztense már várnak rád. 

Elfoglalod a páciens szobát és kényelmes ruhát öltesz. 

Asszisztensünk gépi hajnyíróval 1-2 milisre vágja a hajadat. 

A doktornővel újra átbeszélitek a terveket, vágyakat, megrajzoljátok a hajvonalat. 

Ahogy készen állsz, megkapod az érzéstelenítő injekciókat a donorterület környékére – ez az egész beavatkozás egyetlen kellemetlen pillanata. 

Érzéstelenítés után hasra fekszel a műtőágyon. A doktornő elkezdi kiemelni a graftokat (hajhagyma egységeket) a tarkótájról. A kiemelt graftokat az asszisztensek veszik kezelésbe. Mikroszkóp alatt osztályozzák őket hajszálszám szerint és egy oldatos petricsészében tárolják a beültetésig. A hajszálak számolása is az asszisztensek feladata, de a legújabb Trivellini hajbeültető gépünk is számolja a kiemelt graftokat. 

Mikor a doktornő végzett a hajszálak kiemelésével, ebédszünet következik. Természetesen, ha te több szünetet igényelsz vagy korábban szeretnél ebédelni, igazodunk az igényeidhez. Az ebédrendelésedet már reggel felvesszük, így biztos, hogy időben érkezik a futár. Az ebédre természetesen vendégünk vagy. 

Ebédszünet után ülő pozícióban folytatódik a műtét. Most fejtetőre kapsz érzéstelenítőt, homloktól hátrafelé haladva. A kényelmes operációs székben helyet foglalva tévézhetsz, olvashatsz, zenét hallgathatsz, amíg a doktornő egyenként beülteti fejtetőre a hajszálakat. 

4000 hajszál esetén a műtét várhatóan délután 4-6ig tart. A műtét után adunk neked egy ápolócsomagot és részletesen elmagyarázzuk, mit hogyan használj, mit és mit ne csinálj a következő két hétben. Ne félj, nem tudod elrontani, hiszen egy mobilapplikáció is küldi neked a napi teendőket és minket is bármikor hívhatsz, ha valami nem tiszta a fejbőrápolással kapcsolatban.

Kapsz tőlünk egy nyakpárnát, pár napig ezzel kell aludnod, hogy kíméld a fejbőrt az elfekvéstől. Mikor kimegy belőled az érzéstelenítő, fájdalmat nem érzel, de kellemetlen érzésed lehet. Mivel mindenkinek más a fájdalomküszöbe, az ápoló csomagba teszünk fájdalomcsillapítót is, nyugodtan vedd be, ha úgy látod jónak.

Feszítő, duzzadó érzésed lehet, az első pár napban még piros a fejtető. A beültetés után apró pörkök képződnek, ezek 4-7 nap alatt száradnak le. Ha hiú vagy és teheted, az első héten maradj otthon, de ha ez nem megoldható, akkor se aggódj – látható lesz, hogy valami történt a fejeden, de nem kelt feltűnést.

Munkakörtől függ – irodába akár már másnap. Nehéz fizikai munka, izzasztó, emelgetős, hajolgatós munkakör esetén azonban várnod kell 2-3 hetet. 

A beültetés után első napokban kerüld a kávét és a cigit. Hogy miért? Az első három napban ágyazódnak be a graftok. A kávé és a cigi befolyásolja a fejbőr vérkeringését és így a beágyazódás sikerességét is. A legjobb, ha a műtét előtti héten fokozatosan csökkented az adagodat, így könnyebb lesz átvészelned azt a pár napot. 

A beültetés utáni első hónapban tűző nap ne érje a fejtetőt. Nyáron is lehet hajbeültetést végezni, izzadás esetén fiziológiás sóoldattal kell sprickolni a fejet – ezt még kedvelni is fogod, mert kellemesen hűsít. 

A beültetés utáni első 2-3 hétben hagyd ki a sportot, edzéseket, mert ez fokozott izzadást és feji vérbőséget okoz, amit most kerülni kell. Ne hajolgass, ne emelj. A szexet passzívan műveld 🙂 Egy hónap elteltével az életed visszatérhet a rendes kerékvágásba, már nincsenek megkötések.

A műtét utáni első hónapban az új hajszálak növekedésnek indulnak új helyükön. Ez nem tart sokáig, egy hónap elteltével ugyanis mind kihullik. Ekkor nem kell megijedni, természetes folyamatról van szó. A 3.-4. hónap táján megerősödve és megállíthatatlanul nőnek a babahajak a beültetett területen. A végleges eredmény a 8. hónap táján körvonalazódik és a 12. hónapra konkretizálódik.

Alapesetben négyszer. A műtét utáni első hét, az első hónap, a hatodik hónap és a tizenkettedik hónap elteltével. Ha külföldön vagy vidéken élsz, természetesen képeket is küldhetsz és telefonon megbeszéljük, hogy érzed magad, mit tapasztalsz. 

Ezeken kívül, ha bármi extra kérdésed, vagy problémád adódik, vagy meg szeretnéd mutatni, bármikor bejelentkezhetsz hozzánk.

Maga a műtét nem fáj, hiszen a beavatkozást érzéstelenítésben végezzük. Az érzéstelenítő injekciók beadása kellemetlen lehet. A műtét után duzzadt a fejbőr és ez egy enyhe feszítő érzéssel jár, de ezt sem mondhatjuk fájdalomnak. A pörkök leszáradása viszket, de sóoldatos sprickolással azonnali megnyugvásra lelsz.

A hajbeültetés nincs korhoz kötve, a 18 évet persze töltsd be. Ha korán kezdtél kopaszodni és a huszas éveid elején motoszkál benned, hogy valamit tenni kéne, mindenképp gyere el hozzánk konzultációra. Az egy dolog, hogy a már kihullott hajszálakat pótolni tudjuk hajbeültetéssel, de a kopaszodásra ítélt területet is tudjuk kezelni mezoterápiával, aminek köszönhetően jelentősen lassítunk a kopaszodás ütemén. Speciális mezoterápiás koktélunkkal éveket nyerhetsz. 

A hajadat úgy tervezzük meg, hogy arra is gondolunk, mi lesz pár év múlva. Így lehet, hogy azt fogjuk javasolni, várj még a hajbeültetéssel, vagy többlépcsős tervet készítünk a számodra.

Ez kevésbé korfüggő, inkább az egészségügyi állapot befolyásolhatja. A magas vérnyomás, cukorbetegség, szívbetegség és egyéb krónikus betegségek nem kedveznek a beavatkozásnak. Az orvosi konzultáción a doktornő ezekre ki fog térni és felméri, hogy bevállalható-e a műtét vagy sem. Érdekesség, hogy ősz hajat nehezebb átültetni, mert a lámpa fehér fényénél nehezebben körvonalazható a kontúrja, de van benne tapasztalatunk, nem akadály.

A 2019-es manchesteri FUE világkonferencia után a Trivellini legújabb modelljére tettük le a voksunkat. Bátran mondhatjuk, hogy ez a gép forradalmasította a hajbeültetést! 

A Trivellininek köszönhetően a hajhagymák kiszedési ideje felére csökkent. A tű 4 féle mozgásra képes, ezt a páciens bőrének és hajtípusának megfelelően állítja be az orvos. 

Sok páciens kételkedik benne, hogy lehetne több ezer hajszálat pontosan leszámolni – a Trivellini ezt is megoldja, ugyanis számolja a kiemelt graftokat. 

Igen, mi, az Art ‘N Hair-nél teljes mértékben felelősséget vállalunk a munkánkért. A beültetett hajszálak a tapasztalataink alapján minimum 90 %-ban élethosszig megmaradnak. Munkánkra írásos garanciát vállalunk! Amennyiben orvosaink az 1 éves kontrollon azt állapítják meg, hogy nem értük el ezt az eredményt, a klinika saját költségén pótolja a hiányzó hajszálakat. Garantáljuk továbbá a hegmentességet és azt, hogy a végeredmény megegyezik az előzetes tervekkel.

Igen, van. Ezen ne múljon. Bővebb információt a személyes konzultáción kaphatsz, kérdezz rá 🙂

Egy hajszál ára az Art ‘N Hair-nél 198 Ft. 

Azt, hogy neked hány hajszálra van szükséged, az ingyenes konzultáción tudjuk felmérni. Legtöbb páciensünknek csomagajánlatot kínálunk, amiben szerepel még valamilyen kiegészítő kezelés, mint 

a sebgyógyulást gyorsító vérszérum terápia, 

a további kopaszodást lassító mezoterápia vagy 

a még sűrűbb hatás érdekében alkalmazott mikropigmentáció. 

A csomagajánlatok ára igen kedvezményes, a kiegészítő kezelések valamelyikét grátisz kapod meg. 

Igen. Amit beültetünk, az élethosszig az új helyén marad, adott terület beültetését tehát csak egyszer kell megcsinálni. Több hajbeültetést az vállal, akinek több, mint 8000 hajszálra van szüksége. Ilyenkor a két napos műtét során beültetünk max 8000-et, majd egy év elteltével újabb műtétet lehet végezni. 

A két műtét között érdemes mezoterápiával erősíteni a donorterületet, hogy még dúsabb, egészségesebb hajhagymákat tudjunk a második alkalommal kiszedni. 

Akkor is szükség lehet második beültetésre, ha a kopaszodás folyamata folytatódik és újabb területek gyérülnek meg. A kopaszodást mezoterápiás kezeléssel lassítani tudjuk, ha szeretnéd minél jobban kitolni a kopaszodás ütemét, érdemes 1-3 havonta ellátogatnod hozzánk egy-egy mezóra.

Nem, el tudod titkolni. Ha fontos neked a diszkréció, a műtét utáni első 3-4 napban maradj otthon. Utána már nem látszik, hogy beavatkozáson estél át. A hajnövekedés fokozatos, a végleges eredmény egy év múlva látható. Így van ideje a környezetednek hozzászokni új külsődhöz és a változás sem szembetűnő – csak azt látják, hogy hétről hétre jobban nézel ki, de nem valószínű, hogy meg tudják majd mondani, mitől 🙂 A beültetett hajszálak teljesen belesimulnak a környezetükbe, így egy év múlva sem te, sem mi, sem a fodrászod nem tudja megmondani, hogy melyik a beültetett és melyik az eredeti szál.

Igen, el tudod titkolni. Ha fontos neked a diszkréció, a műtét utáni első 3-4 napban maradj otthon. Utána már nem látszik, hogy beavatkozáson estél át. A hajnövekedés fokozatos, a végleges eredmény egy év múlva látható. Így van ideje a környezetednek hozzászokni új külsődhöz és a változás sem szembetűnő – csak azt látják, hogy hétről hétre jobban nézel ki, de nem valószinű, hogy meg tudják majd mondani, mitől 🙂 A beültetett hajszálak teljesen belesimulnak a környezetükbe, így egy év múlva sem te, sem mi, sem a fodrászod nem tudja megmondani, hogy melyik a beültetett és melyik az eredeti szál. 

Mivel a saját hajadból dolgozunk, a beültetett hajszálak színben és formában teljesen belesimulnak a környezetükbe, így egy év múlva sem te, sem mi, sem a fodrászod nem tudja megmondani, hogy melyik a beültetett és melyik az eredeti szál. 

Nem. Amiben a konzultáción megállapodunk, ahhoz tartjuk magunkat. A konzultáció során egy komplett kezelési tervet és bruttó, áfával számolt árajánlatot fogsz kapni és ez nem növekszik, mire fizetésre kerül sor. 

Nem érdekünk kevesebbet beültetni. Azt szeretnénk, hogy az egy éves kontrollon a tervekkel megegyező eredményt és egy elégedett pácienst lássunk, aki szívből ajánl minket ismerőseinek. 

Technikailag: a hajszálakat az asszisztensek számolják és erről táblázatot írnak, mert az orvosnak látnia kell, hogy hány db egyes, kettes, három pluszos hajhagymaegységgel számoljon, melyikből hova mennyit tegyen. Emelett a Trivellini gépnek van beépített graft számlálója.

3 hét nyugalmat szoktunk javasolni, mert a fejbőrnek nem tesz jót az intenzív izzadás, a vérbőség és a hajolgatás, emelgetés, fejlógatás. 

Igaz. A műtét utáni első 3 napban épülnek be az átültetett graftok a fejbőrbe. A kávé és cigaretta befolyásolja a fejbőr vérkeringését és ezáltal a tápanyag-ellátottságát, ami negatív hatással lehet a graftok beépülésére. Nem azt mondjuk, hogy tilos e két anyag fogyasztása, de a megfelelő eredmény érdekében érdemes a napi adagot a túléléshez feltétlenül szükséges mennyiségre redukálni. Sokat segít, ha a műtétet megelőző héten már csökkented a napi kávé és cigi adagodat, a fokozatosság segít, hogy be tudd tartani a három napos diétát.

A konzultáción a doktornő saját referenciáiból mutat neked, így pontosan látod, hogy mire számíthatsz. Igyekeztünk mindenféle hajtípust, hajszínt, fejformát és kopaszodási mintázatot felvonultatni, hogy mindenki megtalálja a maga típusát a képeken.

Őszintén mondjuk: nem kell félni. Nem fáj, nem érzel semmit. Ha mégis, kapsz még extra érzéstelenítőt, fájdalomcsillapítót. 3 órát hason fekszel, 3-4 órát pedig egy kényelmes székben ülsz. Nyomkodhatod a telefonod, zenét hallgatsz, filmet nézel, velünk beszélgetsz vagy csöndben álmodozol. Olyan körülményeket alakítunk ki, amiben Te a legjobban érzed magad. Legtöbb páciensünk meglepődik, hogy milyen jót beszélgettünk, hogy elröpült a nap.

Munkakörtől függ – irodába akár már másnap bemehetsz. Nehéz fizikai munka, izzasztó, emelgetős, hajolgatós munkakör esetén azonban várnod kell 2-3 hetet.

Sikertelen hajbeültetés nem létezik. Ha a műtét utáni 2 hétben betartod az orvos utasításait, a hajszálak 90 %-a élethosszig megmarad és erre írásos garanciát is vállalunk.

Beültetett hajszálszámtól és a fejbőr állapotától függően 6-8 óra. Mi általában a 8 órát nem haaldjuk meg és mindenki örül, ha végül ennél kevesebb időt vettünk igénybe.